REGIS παγωτό από το 1952

Regis Quality Ice Cream from Cyprus
 
   
     

Υγεία και παγωτό

Ο μύθος ότι το παγωτό περιέχει υπερβολικές θερμίδες καταρρίπτεται από πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, οι οποίες μάλιστα αποδεικνύουν ότι μάλλον είναι πολύ ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό αφού περιέχει συστατικά με πολλές θρεπτικές ουσίες. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει φυσικά το γάλα, το κατεξοχήν συστατικό του παγωτού, έτσι πλέον δε θα πρέπει να το αποφεύγουμε αφού, εκτός από την διατροφική του αξία, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι διαθέτει και αγχολυτικές ιδιότητες αφού αποτελεί μια τέλεια απόλαυση και είναι η πιο γλυκιά συνήθεια του καλοκαιριού που δύσκολα μπορεί κανείς να της αντισταθεί. Νεότερες μελέτες δείχνουν ότι το παγωτό εντάσσεται πλέον στη διατροφική ομάδα των γαλακτοκομικών προϊόντων μαζί με το γιαούρτι, το τυρί και την κρέμα.
 

Το γάλα που αποτελεί το κύριο συστατικό του παγωτού αποτελείται από νερό, λίπος που περιέχει διάφορα λιπαρά οξέα, -και βιταμίνες Α, Ο, Ε και Κ, λακτόζη που αποτελεί τον υδατάνθρακα του γάλακτος, πρωτεΐνες, βιταμίνες, ενζυμα, μεταλλικά στοιχεία και κάποια άλλα ιχνοστοιχεία. Στο γάλα συναντώνται 19 συνολικά βιταμίνες, ενώ τα κυριότερα μεταλλικά στοιχεία του είναι το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο φωσφόρος, το νάτριο και το κάλλιο.
 

Το παγωτό θεωρείται μεταξύ των πιο πλούσιων πηγών ασβεστίου, φωσφόρου καθώς και άλλων βασικών στοιχείων για κανονική διατροφή.  Οι θρεπτικές αξίες και χωνευτικές ιδιότητες του παγωτού αναγνωρίζονται από την ιατρική επιστήμη, η οποία το περιλαμβάνει στα μενού των νοσοκομείων ανά το παγκόσμιο.
 

Το παγωτό όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά μας παρέχει και όλες τις ευεργετικές θρεπτικές ουσίες του γάλακτος και των άλλων συστατικών του, όπως είναι τα φρούτα και οι ξηροί καρποί.  Συγκρίνοντας μια κανονική μερίδα απλού παγωτού γάλακτος με άλλα γλυκά, διαπιστώνουμε ότι το παγωτό έχει πολύ λιγότερες θερμίδες. Για παράδειγμα μια κανονική μερίδα παγωτού περιέχει από 80 - 200 θερμίδες ενώ μια μερίδα γλυκού συχνά υπερβαίνει τις 400 θερμίδες.  Σχετική είναι και η δήλωση ενός ξένου διαιτολόγου για το παγωτό:
“Add ice cream in your regular diet and increase your weight; take ice cream as part of your regular diet and reduce your weight”. Δηλαδή όταν το παγωτό χρησιμοποιείται σαν μέρος του καθημερινού διαιτολογίου, ελαττώνεται το βάρος σας.

 

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα παγωτού για μερικά από τα παγωτά μας

 

    Προϊόν Ενέργεια   Πρωτεϊνες  Υδατάνθρακες    Λιπαρά
Choc –Ice Πλάκα 729 kJ 2.1 g 14.6 g 11.9 g
174 kcal
Sandwich/Σάντουιτς Κλασσικό 620 kJ 3.1 g 21.3 g 5.6 g
148 kcal
Agrino Κλασσικό Χωνάκι 666 kJ 2.0 g 23.2 g 6.5 g
  159 kcal
Classic
Agrino choc chips 666 kJ 2.0 g 23.2 g 6.5 g
Xωνάκι Σοκολάτα 159 kcal
Mega Ξυλάκι Milk 900 kJ 2.8 g 19.2 g 14.4 g
Chocolate 215 kcal
Ξυλάκι πορτοκάλι  295 kJ 0.0 g 17.6 g 0.0 g
70 kcal
2-ICE Κύπελο 465 kJ 2.5 g 13.9 g 5.1 g
111 kcal
Regis Club 691 kJ 2.9 g 21.3 g 7.8 g
Kύπελο 165 kcal